Nek-, schouder- en armklachten (inclusief hand- en polsproblemen)

Nek-, schouder- en armklachten worden vaak in één adem genoemd. Nek- en schoudergebied functioneren namelijk als één geheel. Heeft u pijn in nek of schouder, dan komen daar vaak beperkingen bij kijken. Soms ontstaan de klachten plots, zoals bij een ongeval of blessure. Vaker ontstaan ze geleidelijk, door bijvoorbeeld overbelasting. Door pijn in één gebied gaan mensen dan anders bewegen, waardoor tijdens dagelijkse bezigheden overbelasting van andere delen van de arm kan ontstaan en zo het probleem uitbreidt en verergert. Aan deze problemen kunnen een heel aantal oorzaken ten grondslag liggen: van pees- en slijmbeursontstekingen tot artrose of zenuwbeknellingen, die vaak ook nog pijn en tintelingen kunnen geven. Bij langer bestaande pijn wordt het zenuwstelsel overgevoelig (sensitisatie) en kan zelfs de sturing over de arm of hand veranderen, wat leidt tot onhandigheid. Vaak worden mensen fors beperkt in hun werk en raakt de slaap verstoord door de pijn, hetgeen een flinke impact kan hebben.

Revalideren bij De Brug

Een revalidatietraject bij De Brug start altijd met verwijzing en diagnostiek. Samen met u lopen we na of er sprake kan zijn van een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor uw klachten en of hier al voldoende onderzoek naar is gedaan. Als aanvullend onderzoek nodig is met bijvoorbeeld röntgenfoto’s of echo-onderzoek, kan dit snel geregeld worden.

Samen kijken we wat er nodig is om te herstellen en hoe u dit kunt bereiken. Zo kunnen aanpassingen in werk- en leefstijl, het doen van oefeningen of een verandering in uw omgang met stresssituaties een enorm verschil maken. Een combinatie hiervan is vaak nodig. We maken een revalidatieplan op maat en begeleiden u tijdens het revalideren. De revalidatiearts van De Brug is hierbij uw coördinator en coach, die u helpt bij het stap voor stap bereiken van uw doelen. Lees meer over revalideren bij De Brug.

Meer weten of laten verwijzen?

Herkent u zich in het bovenstaande en wilt u weten hoe wij u verder kunnen helpen, neem dan contact met ons op. Wilt u zich laten verwijzen? Vraag dan uw huisarts, arbo-arts of behandelend medisch specialist.