Rugklachten en ‘hernia-achtige klachten’

Meer dan de helft van de Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met rugklachten. Vaak gaan de klachten weer over binnen een paar weken met lichte pijnstilling, door wat gas terug te nemen en rustig in beweging te blijven. Het kan ook zijn dat de klachten aanhouden of verergeren; geleidelijk of acuut, al dan niet met uitstralende pijn. In het geval dat het u beperkt in uw dagelijks leven, is hulp gewenst.

Revalideren bij De Brug

Een revalidatietraject bij De Brug start altijd met verwijzing en diagnostiek. Samen met u lopen we na of er sprake kan zijn van een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor uw klachten en of hier al voldoende onderzoek naar is gedaan. In het geval van rugklachten en/of hernia-achtige klachten doen we – als het nodig is – een röntgenonderzoek of zoeken we contact met een medisch specialist voor vervolgonderzoek of advies. Denk hierbij aan een neuroloog om een hernia uit te sluiten.

Samen kijken we wat er nodig is om te herstellen en hoe u dit kunt bereiken. Zo kunnen aanpassingen in werk- en leefstijl, het doen van oefeningen of een verandering in uw omgang met stresssituaties een enorm verschil maken. Een combinatie hiervan is vaak nodig. We maken een revalidatieplan op maat en begeleiden u tijdens het revalideren. De revalidatiearts van De Brug is hierbij uw coördinator en coach, die u helpt bij het stap voor stap bereiken van uw doelen. Lees meer over revalideren bij De Brug.

Meer weten of laten verwijzen?

Herkent u zich in het bovenstaande en wilt u weten hoe wij u verder kunnen helpen, neem dan contact met ons op. Wilt u zich laten verwijzen? Vraag dan uw huisarts, arbo-arts of behandelend medisch specialist.