Voet- en enkelproblemen

Voet- en enkelproblemen komen veel voor, zeker naarmate mensen ouder worden. Voeten kunnen qua vorm veranderen (platvoet, spreidvoet, enz.), gewrichten kunnen verouderen (artrose) of mensen kunnen last houden van pijnklachten na een ziekte (reumatoïde artritis/jicht) of een ongeval (bijvoorbeeld enkelkneuzingen). Dit kan hele hinderlijke pijn geven, die dagelijkse activiteiten en werk flink in de weg kan zitten. Daarnaast kan het ook zo zijn dat normaal confectieschoeisel niet goed meer past en het steeds lastiger wordt om enerzijds mooie en anderzijds goed passende schoenen te vinden.

Revalideren bij De Brug

Een revalidatietraject bij De Brug start altijd met verwijzing en diagnostiek. Samen met u lopen we na of er sprake kan zijn van een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor uw klachten en of hier al voldoende onderzoek naar is gedaan.

Samen kijken we wat er nodig is om te herstellen en hoe u dit kunt bereiken. Zo kunnen aanpassingen in werk- en leefstijl, het doen van oefeningen of een verandering in uw omgang met stresssituaties een enorm verschil maken. Een combinatie hiervan is vaak nodig.

Voor schoeiselaanpassingen wordt er hulp ingeroepen van een orthopedisch schoenmaker, die tijdens het spreekuur aan kan sluiten om te adviseren en noodzakelijke aanpassingen voor u kan maken. Woont u in de omgeving van Groningen, dan kan deze schoenmaker uiteraard ook bij u aan huis komen.

We maken een revalidatieplan op maat en begeleiden u tijdens het revalideren. De revalidatiearts van De Brug is hierbij uw coördinator en coach, die u helpt bij het stap voor stap bereiken van uw doelen. Lees meer over revalideren bij De Brug.

Meer weten of laten verwijzen?

Herkent u zich in het bovenstaande en wilt u weten hoe wij u verder kunnen helpen, neem dan contact met ons op. Wilt u zich laten verwijzen? Vraag dan uw huisarts, arbo-arts of behandelend medisch specialist.