De revalidatie: aan de slag met uw doelen

Met uw persoonlijke revalidatieplan op maat start de volgende fase: het revalideren. Het doel is om in een situatie terecht te komen, waarbij u weer in balans bent. Dat u uw leven weer kunt leiden zoals u dat graag wilt met zo min mogelijk pijn- en vermoeidheidsklachten. U kiest zelf uw doelen om mee aan de slag te gaan en u bent zelf verantwoordelijk voor uw behaalde resultaten. Resultaten waar u trots op mag zijn, want revalideren is niet altijd makkelijk. De revalidatiearts van De Brug is hierbij uw coördinator en coach, die u helpt in het stap voor stap bereiken van uw doelen. Denk hierbij aan (een combinatie van) bijvoorbeeld:

  • advies over optimale pijnstilling
  • oefen- of ergotherapie
  • begeleiding bij terugkeer naar werk
  • aanpassingen in uw leefstijl
  • gebruik van hulpmiddelen bij dagelijkse activiteiten
  • schoeiselaanpassingen of gebruik van ortheses

Hij is ook degene die u – indien nodig – koppelt aan passende therapeuten en tijdig overlegt met huisarts, therapeuten, bedrijfsarts en medisch specialisten om te zorgen dat uw revalidatie soepel verloopt. Revalideren is al lastig genoeg; ontzorgd worden op medisch vlak is dan prettig.

Regelmatige controles

Met regelmatige controles monitoren we samen het revalidatieproces. Heeft u uw doelen bereikt of blijkt er vanaf een bepaald punt geen verdere vooruitgang mogelijk? Dan stellen we met u een terugvalpreventieplan op. Dit plan biedt handvatten om terugval van klachten zo veel mogelijk te voorkomen. En als ze toch weer terugkeren, weet u direct wat te doen om ze zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen, eventueel met hulp van een u dan al bekende therapeut. Tot een jaar na de laatste afspraak kunt u contact met ons opnemen voor het inplannen van een controleafspraak. Is de laatste afspraak langer dan een jaar geleden of heeft u een nieuw gezondheidsprobleem waar u onze hulp bij wilt? Dan zijn we verplicht om een nieuwe verwijzing te vragen.

U kunt met verschillende soorten klachten terecht bij De Brug Revalidatiezorg. Van nek-, schouder- en rugklachten tot reumatische aandoeningen en (aanhoudende) pijnklachten naar aanleiding van een ongeval. Wilt u weten of wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Wilt u zich laten verwijzen? Vraag dan uw huisarts, arbo-arts of behandelend medisch specialist.